Paj med squash

zucchinipaj-sa%cc%88songensba%cc%88sta

Både middag och matlåda!

Squash är suveränt god i en paj tillsammans med ost. Vill du krydda upp den lite så passar oregano bra till.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • 300-400 g squash
  • 4 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 1/2 dl grovriven ost t ex cheddarost
  • Gör så här

  • 1. Blanda vete- och grahamsmjöl med smör, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Kavla ut degen och tryck sedan ut den i ugnssäker form, ca 20x20 cm. Låt helst degen vila svalt minst en halvtimme.
  • 2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajdegen 7–8 minuter. Låt svalna något.
  • 3. Skär squashen i skivor, ev halvmånar 1–2 cm tjocka. Stek skivorna hastigt i lite olivolja och salta lätt.
  • 4. Lägg squashskivorna i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i ugnen cirka 25 minuter.
  • 5. Känn med sticka att äggstanningen inte rinner.