Ingredienser
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning
6–8 färska lökar, gärna både gula och röda
2-3 msk raps- eller olivolja
3 dl lagrad ost, gärna prästost eller svecia
3 ägg
3 dl mjölk eller 2 dl mjölk + 1 dl creme fraiche
1/2 tsk salt och 1 krm nymalen svartpeppar
Färsk oregano och timjan
Gör så här
1.
Blanda ihop mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet.
2.
Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 20x30 cm eller ca 26 cm i diameter. Låt degen vila svalt en halvtimme.
3.
Stek lökarna hela med blast om de är små i olja, annars dela dem på mitten längs med.
4.
Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet 6-7 minuter. Strö lite ost direkt i pajskalet, lägg i lökarna.
5.
Vispa ihop ägg och mjölk och blanda med resten av osten, salt och peppar.
6.
Grädda pajen ca 20 minuter eller till stanningen är klar.
7.
Strö över färska örter och servera med en sallad.