Nötig sallad med blomkål

majabrand_sasongensbasta_midsommar_18Nötig blomkålssallad                                                                                                                                                            Foto Maja Brand

1 blomkålshuvud

1 knippe rädisor

½ dl hackade hasselnötter

½ dl berberisbär eller tranbär

1 msk vitvinsvinäger

3 msk raps- eller olivolja

2 krm salt

1 krm peppar

Ingredienser

  • Nötig blomkålssallad 1 blomkålshuvud
  • 1 knippe rädisor
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • ½ dl berberisbär eller tranbär
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk honungssenap
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 2 krm salt + 1 krm peppar
  • Gör så här

  • 1. Dela blomkålen i buketter och koka dem i lättsaltat vatten 1–2 minuter.
  • 2. Skölj och dela rädisorna, hacka nötterna grovt. Blanda dem med blomkål och torkade bär i en skål eller på ett fat.
  • 3. Rör ihop vinäger och senap med oljan. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.