Ingredienser
300 g morötter, 3–4 morötter
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2-1 tsk nystött kardemumma
125 g smör
200 creme cheese
3 msk florsocker
1/2 apelsin
75 g valnötter
3 msk strösocker
12–14 muffinsformar eller ca 20 minimuffinsformar
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 225°
2.
Skala och finriv morötterna.
3.
Vispa ihop ägg och socker.
4.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma.
5.
Smält smöret.
6.
Rör ner morötterna i äggblandningen, tillsätt mjölblandningen och smör och fördela smeten i små muffinsformar till 3/4 av formen. Grädda dem ca en kvart och låt svalna.
7.
Rör ihop creme cheese med florsocker och rivet apelsinskal.
8.
Mixa nötterna med sockret och någon matsked vatten till en fin nötmassa.
9.
Skär av ett litet lock av muffinsen och klicka på 1 msk nötmassa och ca 1 1/2 msk creme cheese. Lägg på locket och pudra över florsocker.
10.
Muffinsen kan bakas flera dagar i förväg och håller sig saftiga.