Start
Tips & Inspiration
Frukt och Grönsaker
Blommor och trädgård
Recept
Om oss
Start
Tips & Inspiration
Frukt, Bär & Grönsaker
Blommor & trädgård
Recept
Om oss
SÖK
toggle menu
Morotskaka med valnötter
Den här smarriga morotskakan har vi fått från Arla.
Ingredienser
1 dl valnötter
3 morötter
2 dl smör&rapsolja
3 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk malen kanel
Gör så här
1.
1. Sätt ugnen på 175° Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x20 cm.
2.
2. Grovhacka valnötterna. Skala och riv morötterna fint.
3.
Vispa ihop smör-&rapsolja och socker. 3. Rör ner äggen ett i taget.
4.
Vänd ner nöthacket och de rivna morötterna.
5.
4. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Vänd ner ingredienserna i smeten.
6.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.
7.
6. Vispa ihop färskost, florsocker och pressad citron. Bred toppingen på kakan och strö över valnötterna.