Morotskaka med valnötter

Den här smarriga morotskakan har vi fått från Arla.

Ingredienser

  • 1 dl valnötter
  • 3 morötter
  • 2 dl smör&rapsolja
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • Gör så här

  • 1. 1. Sätt ugnen på 175° Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x20 cm.
  • 2. 2. Grovhacka valnötterna. Skala och riv morötterna fint.
  • 3. Vispa ihop smör-&rapsolja och socker. 3. Rör ner äggen ett i taget.
  • 4. Vänd ner nöthacket och de rivna morötterna.
  • 5. 4. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Vänd ner ingredienserna i smeten.
  • 6. 5. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.
  • 7. 6. Vispa ihop färskost, florsocker och pressad citron. Bred toppingen på kakan och strö över valnötterna.