Ingredienser
100 gram smör
1 dl ljus sirap
3 ägg
150 gram mandelmassa
2 morötter, ca 200 gram
3 tsk kanel
1 apelsin
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Topping:
150 gram cream cheese
3/4 dl florsocker
1 msk pressad apelsin
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 200°. Smöra en form ca 26 cm i diameter. Vispa lätt ihop smör och sirap.
2.
Knäck och tillsätt äggen, ett i taget. Riv mandelmassan och vispa ner den.
3.
Rör ner kanel, riv apelsinskalet, skala och finriv morötterna och tillsätt dem.
4.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det till sist.
5.
Grädda kakan långt ner i ugnen ca 50 minuter.
6.
Låt kakan svalna.
7.
Rör ihop färskosten med florsocker och apelsinsaft.
8.
Bred cremen över kakan och garnera med rivet apelsinskal och kanel.