Morotskaka med mandelmassa

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 ägg
  • 150 gram mandelmassa
  • 2 morötter, ca 200 gram
  • 3 tsk kanel
  • 1 apelsin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 150 gram cream cheese
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 msk pressad apelsin
  • Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 200°. Smöra en form ca 26 cm i diameter. Vispa lätt ihop smör och sirap.
  • 2. Knäck och tillsätt äggen, ett i taget. Riv mandelmassan och vispa ner den.
  • 3. Rör ner kanel, riv apelsinskalet, skala och finriv morötterna och tillsätt dem.
  • 4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det till sist.
  • 5. Grädda kakan långt ner i ugnen ca 50 minuter.
  • 6. Låt kakan svalna.
  • 7. Rör ihop färskosten med florsocker och apelsinsaft.
  • 8. Bred cremen över kakan och garnera med rivet apelsinskal och kanel.