Matig blomkålssallad med dillyoghurt

Ingredienser

  • 2 dl svarta linser
  • 1 stort blomkålshuvud eller 2 små
  • 1 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Dillyoghurt
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 3-4 msk skuren dill
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Gör så här

  • 1. Koka linserna knappt mjuka, ca 30 minuter, det ska inte koka sönder.
  • 2. Koka blomkålen i buketter ca 7 minuter så att de fortfarande känns fasta.
  • 3. Blanda linser och blomkål i en salladsskål. Tillsätt lite olja och salt och blanda.
  • 4. Strimla och tillsätt 1 gurka.
  • 5. Dillyoghurt
  • 6. Rör ihop yoghurt, dill, salt och peppar och servera såsen till salladen.