Marinerade morötter och gurksallad med asiatiska smaker

Marinerade morötter och gurksallad

Två smakrika tillbehör till vilken asiatisk rätt som helst!

Marinerade morötter och gurksallad

Ingredienser

  • Gurksallad
  • 4 portioner
  • 1 gurka
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • Några nypor färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • Gör så här

  • 1. Skär gurkan i tunna skivor, gärna i mandolin eller med osthyvel.
  • 2. Finhacka chilin.
  • 3. Blanda risvinäger, socker, sesamolja och salt och rör om tills allt löst sig.
  • 4. Vänd ner gurka och chili och låt stå ca 2 timmar innan servering. Toppa med koriander.
  • Marinerade morötter

    Ingredienser

  • 4 personer
  • 2 stora morötter
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 solovitlök
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • Några nypor färsk koriander
  • Gör så här

  • 1. Skär morötterna i tunna skivor, gärna i mandolin eller med osthyvel.
  • 2. Finhacka chili, vitlök, skala och riv ingefära.
  • 3. Blanda risvinäger, socker, sesamolja och salt och rör om.
  • 4. Vänd ner morötter, chili, vitlök och ingefära och låt marinera minst 30 min innan servering.
  • 5. Toppa med några nypor koriander.