Ingredienser
200–300 g kokta rödbetor
1 burk kikärtor, ca 400 g
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 krm chiliflakes
2 msk grovhackad koriander
1 tsk spiskummin
2 msk tahini
1 msk flytande honung
2 msk pressad citronsaft
salt och nymalen svartpeppar
Till servering: libabröd, gurkstavar och fetaost i mindre bitar
Gör så här
1.
1. Skala och dela rödbetorna i mindre bitar. Skölj kikärtorna med kallt vatten i ett durkslag.
2.
2. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade vitlöken kort för att göra den mildare i smaken. Lägg hackade rödbetor och kikärtor i en matberedare eller mixerkanna och tillsätt vitlöken tillsammans med oljan, chiliflakes, koriander, spiskummin, tahini, honung och citronsaft.
3.
3. Mixa till en slät röra. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med libabröd, gurkstavar och toppa röran med smulad fetaost.
4.