Maria Zihammous rödbetshummus

Ingredienser

  • 200–300 g kokta rödbetor
  • 1 burk kikärtor, ca 400 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 msk grovhackad koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk tahini
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk pressad citronsaft
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering: libabröd, gurkstavar och fetaost i mindre bitar
  • Gör så här

  • 1. 1. Skala och dela rödbetorna i mindre bitar. Skölj kikärtorna med kallt vatten i ett durkslag.
  • 2. 2. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade vitlöken kort för att göra den mildare i smaken. Lägg hackade rödbetor och kikärtor i en matberedare eller mixerkanna och tillsätt vitlöken tillsammans med oljan, chiliflakes, koriander, spiskummin, tahini, honung och citronsaft.
  • 3. 3. Mixa till en slät röra. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med libabröd, gurkstavar och toppa röran med smulad fetaost.
  • 4.