Start
Tips & Inspiration
Frukt och Grönsaker
Blommor och trädgård
Recept
Om oss
Start
Tips & Inspiration
Frukt, Bär & Grönsaker
Blommor & trädgård
Recept
Om oss
SÖK
toggle menu
Mandeläppelkaka
En lättgjord äppelkaka helt glutenfri. Servera gärna med vaniljsås.
Ingredienser
3-4 äpplen
4 dl mandelmjöl
2 msk smör eller kokosolja
ca 2 msk honung
2 tsk kanel
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175°. Skär runt kärnhuset och skiva äpplena. Lägg hälften äppelskivorna omlott i en mellanstor pajform.
2.
Rör ihop mandelmjöl med smör och honung och fördela hälften som en smuldeg över äpplena. Pudra över kanel.Fortsätt med mer äpplen och mandelsmul.
3.
Grädda äppelkakan ca 25 minuter.