Malins goda marmelad på krusbär

recept-krusbarsmarmelad– Ett superenkelt och gott recept på krusbärsmarmelad. Eller sylt! Man får själv välja vad man vill kalla den, säger receptmakaren Malin Turunen.

 

Ingredienser

  • 400 gram röda krusbär
  • 200 gram syltsocker
  • 2 tsk vaniljpulver, gärna Örtekram
  • Gör så här

  • 1. Skölj och rensa bären från skräp och den lilla "piggen".
  • 2. Koka bären med syltsocker och vaniljpulver. Tillsätt en skvimp vatten om det verkar bränna fast. En halv deciliter brukar räcka.
  • 3. Vumma (mixa) marmeladen med mixerstav. Gärna i diskhon då det kan skvätta en del.
  • 4. Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara svalt och mörkt. När du öppnat burken ska den förvaras i kylen