Ingredienser
3 dl matvete
1 stånd svartkål
2 röda lökar
2-3 svenska äpplen t ex Rubinola eller Ingrid Marie
1/2 dl russin. gärna ljusa
1 dl cashew- eller hasselnötter
1 näve frysta lingon
dressing:
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta, pressad
1 bit färsk ingefära, riven
1 msk äppelcidervinäger
3 msk raps- eller olivolja
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
1.
Koka matvetet. Skär svartkålen i grova strimlor, skala och skär löken i tunna klyftor eller strimlor och stek dem i olja några minuter, salta lätt.
2.
Tärna äpplena och grovhacka nötterna.
3.
Blanda matvetet med svartkål, lök och äpple på ett stort fat.
4.
Strö över russin, nötter och lingon.
5.
Blanda dressingen och häll den över. Servera som ensamrätt eller till revbensspjäll, lax eller stekt halloumi.