Linsbowl med betor och pepparrotscrème

Ingredienser

  • 10–12 betor, gula, polka eller rödbetor
  • 3 dl gröna eller svarta linser
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 msk tamari eller japansk soja
  • 1/2 kruka färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 1/2 tsk salt
  • Gör så här

  • 1. Skölj och koka betorna mjuka 30–50 minuter.
  • 2. Skölj linserna. Skala och hacka lök och vitlök.
  • 3. Fräs lökarna i oljan några minuter, tillsätt linser, salt och vatten och koka tills linserna är mjuka.
  • 4. Rör ihop yoghurten med pepparrot och salt, ställ i kylen så länge.
  • 5. Skala och klyfta betorna. Smaksätt linsröran med tamari och peppar.
  • 6. Lägg lite linsröra i en skål, lägg betorna ovanpå och toppa med ett par skedar pepparrotscréme. Repa färsk timjan att strö över.