Ingredienser
10–12 betor, gula, polka eller rödbetor
3 dl gröna eller svarta linser
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk oliv- eller rapsolja
salt
svartpeppar
1/2 msk tamari eller japansk soja
1/2 kruka färsk timjan eller 1 tsk torkad
2 dl turkisk yoghurt
1 msk finriven pepparrot
1/2 tsk salt
Gör så här
1.
Skölj och koka betorna mjuka 30–50 minuter.
2.
Skölj linserna. Skala och hacka lök och vitlök.
3.
Fräs lökarna i oljan några minuter, tillsätt linser, salt och vatten och koka tills linserna är mjuka.
4.
Rör ihop yoghurten med pepparrot och salt, ställ i kylen så länge.
5.
Skala och klyfta betorna. Smaksätt linsröran med tamari och peppar.
6.
Lägg lite linsröra i en skål, lägg betorna ovanpå och toppa med ett par skedar pepparrotscréme. Repa färsk timjan att strö över.