Kycklingsandwich med hallon och krusbärsketchup

Receptet är skapat av Carina Brydling för Bärfrämjandet.

4 stycken.

Sandwich

  • 4 st grova kuvertbröd (gärna surdeg)
  • 2 st grillade kycklingbröst
  • ½ st skalad gurka
  • ½ dl hyvlad väl lagrad ost
  • hallon till garnering
  • olika örter
  • olika skott och groddar

 

Tillagning

  1. Dela kuvertbröden i hälften och pensla insidan med örtolja.
  2. Skiva gurkan i långa skivor med hjälp av mandolin eller potatisskalare.
  3. Skär sedan den grillade kycklingen i önskad storlek och pensla även den med örtolja.
  4. Fördela örter, skott, groddar och gurka i brödet.
  5. Lägg på kyckling, ketchup och lagrad ost.
  6. Salta och peppra!
  7. Servera direkt!

 

Hallon och krusbärsketchup

Tips! Häll i glasflaska och förvara kallt så håller den sig 2 – 3 veckor.

Ingredienser

  • 1 st skalad och hackad gul lök
  • 2 st skalade och strimlade vitlöksklyftor
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl muscvadosocker
  • 1 dl krusbär
  • 2 dl hallon
  • 50 g rumsvarmt smör
  • salt
  • Gör så här

  • 1. Skölj, rensa och dela krusbären något.
  • 2. Lägg alla ingredienser förutom hallonen i en kastrull. Sjud på svag värme i ca 15 min.
  • 3. Lägg krusbärsblandning, hallon och smör i en kannmixer och mixa till en slät ketchup. Sila av och kyl ner blandningen.
  • 4. Denna ketchup passar till mycket ex grillade kryddiga korvar, ljust kött och fisk.
  • Örtolja

    Ingredienser

  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st pressad vitlök
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • salt
  • Gör så här

  • 1. Vispa ihop alla ingredienser.