Krämiga dressingen

Den här salladsdressingen är smakrik och samtidigt krämig. Vill du förenkla tar du en god färdigköpt majonnäs i stället för att koka ägg och mixa med olja. Anjovisen kan du skippa om du inte är förtjust i det men kajennpepparn gör pricken över i.
Dressingen är jättegod till grönsallad med gurka och tomat.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 dl rapssolja
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • Gör så här

  • 1. Koka ägget bara en minut och spola i kallt vatten.
  • 2. Gröp ur ägget och mixa tillsammans med vitlök och ansjovis.
  • 3. Tillsätt oljan, lite i taget.
  • 4. Smaksätt med ansjovisspad och kajennpeppar.
  • 5. Rör sist i crème fraîche. Servera den krämiga såsen till en grönsallad och gärna en matig sallad med bacon och eller kyckling.