Koreansk kyckling med gurksallad och marinerade morötter

Gurksallad och marinerade morötter, två härliga tillbehör till den kryddiga kycklingen.

En fantastisk god rätt som har en hel del moment. Förbered några av momenten dagen innan så har du en perfekt rätt att bjuda familj och vänner på till helgen.

Ingredienser

  • 4 portioner Koreansk friterad kyckling
  • Marinering
  • 800 g kycklingfilé
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk risvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Panering
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk peppar
  • Glaze
  • 4 msk Gochujang (finns på exempelvis Willys)
  • 3 msk honung
  • 4 msk rapsolja
  • 3 msk risvinäger
  • 6 msk japansk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 tsk ingefära
  • 2 tsk chiliflakes
  • Tillbehör: ris 4 dl, 2-3 dl rapsolja till fritering samt en röd chilifrukt som topping.
  • Gör så här

  • 1. Marinera
  • 2. Blanda alla marineringsingredienserna i en bunke.
  • 3. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg ner i marinaden.
  • 4. Låt stå någon timme, eller över natten i kylen.
  • 5. Blanda alla ingredienserna till paneringen och vänd runt kycklingbitarna så att de täcks.
  • 6. Sätt på riset.
  • 7. Fritera
  • 8. Värm oljan på hög värme i en kastrull, det räcker att lite mer än halva kycklingbitarna täcks med olja.
  • 9. Fritera bitarna 3-4 minuter, ta upp en bit och kontrollera att kycklingen är genomstekt och inte röd.
  • 10. Lägg över kycklingen på hushållspapper.
  • 11. Glaze
  • 12. Skala och riv ingefära, pressa vitlök och blanda med Gochujang, honung, rapsolja, soja, chiliflakes och risvinäger.
  • 13. När kycklingen är friterad, värm glazen i en panna och vänd runt kycklingbitarna.
  • 14. Servera med ris, gurksallad och marinerade morötter.
  • 15. Recept på gurksallad och marinerade morötter finns i receptbanken.