Kokos-pannacotta med bär

När du ätit dig nöjd av jordgubbarna precis som de är kan du göra en krämig pannacotta med kokssmak som passar utmärkt till de sötsyrliga svenska bären.

Ingredienser

  • 2 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl gelésocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 liter färska svenska jordgubbar
  • 1 kruka färsk mynta
  • ev lite kokoschips
  • Gör så här

  • 1. Häll kokosmjölk, grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka 1/2 minut.
  • 2. Ta kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsockret. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.
  • 3. Skiva jordgubbarna och fördela i glasen. Dekorera med färska myntablad och ev kokoschips.