Kokoskaka med hallon och blåbär

Receptet är skapat av Carina Brydling för Bärfrämjandet.

Cirka 10 kakor.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • ½ dl mald mandel
  • 2 dl kokosflingor
  • 4 dl florsocker
  • 1 ½ dl siktat vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 5 st äggvitor
  • 1 ½ dl hallon
  • ½ dl blåbär
  • Gör så här

  • 1. Smält smöret i en kastrull och låt det bli lite gyllene (lite brynt).
  • 2. Blanda ihop mald mandel, kokos,3 dl florsocker, vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  • 3. Vispa äggvitor och 1 dl florsocker till skum. Vänd ner äggviteskummet och smör i den torra blandningen. Blanda väl!
  • 4. Lägg smeten i ex muffinsformar eller bästa alternativet – smorda små pastejformar.
  • 5. Fördela hallon och blåbär på smeten och grädda i 180 gradig värme i ca 12-15 min eller tills kakorna är gyllene.
  • 6. Låt svalna.