Jordgubbstarte

Ingredienser

  • 1/2 dl kokosolja
  • 3 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • Fyllning
  • 2 dl vsipgrädde
  • 1/2 förp kokosgrädde
  • rivet skal av 1/2 citron eller 1 lime
  • 1–2 liter färska jordgubbar
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 2. Smält kokosoljan. Mät upp mandelmjöl och honung i en bunke. Tillsätt saften från citronen och kokosoljan.
  • 3. Rör samman till en smuldeg.
  • 4. Pensla en avlång pajform med lite kokosolja. Tryck ut smuldegen i formen.
  • 5. Nagga botten med en gaffel och grädda ca 10 minuter tills pajskalet börjar få guldbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  • 6. Vispa grädden fluffig. Vispa väl kyld kokosgrädde med rivet skal från citron och vaniljpulver. Blanda med grädden eller gör med bara kokosgrädde som vispas pösig.