Jordgubbssalsa

Receptet är skapat av Carina Brydling för Bärfrämjandet.

4 portioner.

Ingredienser

  • 1 ask sköljda snoppade jordgubbar
  • ½ st röd chili
  • 1 dl ljust muscvadosocker
  • 1 st finrivet skal och saft av citron
  • 1 st malt limeblad (finns torkade i välsorterade butiker)
  • 1 tsk krossat korianderfrö
  • 1 kruka citronmeliss
  • 1 pkt vaniljglass
  • 4 st mandelskorpor
  • Gör så här

  • 1. Börja med att ta bort kärnor och det vita på chilin. Finhacka den sedan.
  • 2. Blanda, muscvadosocker, finrivet skal och saft av citron, chili, limeblad och krossat korianderfrö i en skål och låt sockret smälta något.
  • 3. Dela jordgubbarna, blanda dem med socker och kryddblandning. Låt stå och marinera ca 10 min.
  • 4. Tillsätt grovt skuren citronmeliss precis innan servering.
  • 5. Lägg vaniljglass i skålar och toppa med jordgubbssalsa och smulade mandelskorpor.