Jordärtskockssoppa från Österlen

Jordärtskockssoppa från Österlen

Prova det supergoda receptet på jordärtskockssoppa från odlarna på Österlen.

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 500 g jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2,5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • smör
  • 1 paket bacon
  • gräslök
  • Gör så här

  • 1. Skala lök, vitlök och jordärtskockor.
  • 2. Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med smör.
  • 3. Skär skockorna i mindre bitar och tillsätt i kastrullen tillsammans med vin, vatten och buljongtärningar.
  • 4. Låt koka i 15 minuter och mixa soppan slät.
  • 5. Tillsätt grädden och smaksätt med salt och peppar, låt koka upp.
  • 6. Toppa gärna med stekt bacon och finhackad gräslök.