Hyvlad sparris- och gurksallad med dijonvinägrett

Den här salladen blir vacker på tallriken!

Rå sparris är väldigt god och tillsammans med knaprig gurka, rädisor och god vinägrett blir det här en perfekt sallad till exempelvis påsk.

Recept: Siri Barje

Ingredienser

  • 1 knippe sparris
  • ½ gurka
  • 1 paket hjärtsallad
  • 10 rädisor
  • 3 msk pumpafrön
  • 3 msk olja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • Några droppar citronsaft
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1. Hyvla sparrisen tunt med en mandolin eller en potatisskalare.
  • 2. Gör samma sak med gurkan.
  • 3. Skölj salladen och lägg upp den på ett vackert fat.
  • 4. Skiva rädisorna.
  • 5. Vispa ihop dressingen, smaka av med salt och peppar.
  • 6. Lägg sparris och gurka i mitten av fatet. Strö över rädisorna och pumpakärnorna
  • 7. Häll på dressingen och blanda runt precis innan servering.