Grönkålssoppa med ägg, bacon och fetaost

Tid för grönkål!

Soppa till fyra personer

Grönkålssoppa med ägg, bacon och fetaost

Ingredienser

  • 450 gram hackad grönkål (ca 600 g med stjälk)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • 4 ägg
  • 1 paket bacon
  • 1 paket fetaost 150 g
  • salt och vitpeppar
  • Gör så här

  • 1. Skölj bladen och dra av bladen från stjälkarna.
  • 2. Hacka bladen i mindre bitar.
  • 3. Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull.
  • 4. Tillsätt kålen och låt steka med någon minut under omrörning.
  • 5. Häll på vattnet och låt koka upp.
  • 6. Tillsätt buljongtärningarna.
  • 7. Koka grönkålen på medelvärme i ca 15 minuter och mixa sedan med stavmixer.
  • 8. Klipp baconen i mindre bitar och knaperstek.
  • 9. Koka äggen separat i ca 8 minuter.
  • 10. Tillsätt grädden, salta och peppra och låt koka upp.
  • 11. Servera soppan med ägghalvor, knaperstekt bacon och smula över fetaost.