Start
Tips & Inspiration
Frukt och Grönsaker
Blommor och trädgård
Recept
Om oss
Start
Tips & Inspiration
Frukt, Bär & Grönsaker
Blommor & trädgård
Recept
Om oss
SÖK
toggle menu
Grönkålssoppa med ägg, bacon och fetaost
Tid för grönkål!
Soppa till fyra personer
Grönkålssoppa med ägg, bacon och fetaost
Ingredienser
450 gram hackad grönkål (ca 600 g med stjälk)
1 gul lök
2 msk smör
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl grädde
4 ägg
1 paket bacon
1 paket fetaost 150 g
salt och vitpeppar
Gör så här
1.
Skölj bladen och dra av bladen från stjälkarna.
2.
Hacka bladen i mindre bitar.
3.
Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull.
4.
Tillsätt kålen och låt steka med någon minut under omrörning.
5.
Häll på vattnet och låt koka upp.
6.
Tillsätt buljongtärningarna.
7.
Koka grönkålen på medelvärme i ca 15 minuter och mixa sedan med stavmixer.
8.
Klipp baconen i mindre bitar och knaperstek.
9.
Koka äggen separat i ca 8 minuter.
10.
Tillsätt grädden, salta och peppra och låt koka upp.
11.
Servera soppan med ägghalvor, knaperstekt bacon och smula över fetaost.