Grön soppa med gräddmoln

gro%cc%88n-soppa-med-gra%cc%88ddmoln Det är en marginell skillnad mellan att servera en soppa med ett stänk

grädde i eller soppan med en klick vispad grädde i, men den lilla detaljen gör det

hela så mycket roligare. Särskilt när du är barn och soppan serveras i

muggar så att det ser ut som varm choklad med vispgrädde. Bortsett från

att det inte är varm choklad, utan en potatis- och purjosoppa med spenat

som smakar väldigt gott och inte så grönt som färgen antyder. Smakerna

är ganska enkla, vilket är precis vad många barn uppskattar med den

här soppan.

Vuxentillägg: Toppa soppan med Magiska haricots verts och skivad

avokado. Vuxna brukar uppskatta de olika texturer och smaker som

toppingen tillför, medan barnen brukar föredra en slät soppa utan några

konstigheter.

En hjälpande hand: L.å barnen hjälpa till med att skala potatis, mixa

Magisk sås (vuxentillägg)
Grovhacka en näve blandade örter t ex bladpersilja, koriander och myntablad. Mixa dem i matberedare med ½ avokado, 8-12 skivor jalapeno, 1 dl kallpressad olivolja, 2 msk pressad lime, 1 tsk äppelcidervinäger, 1 tsk lönnsirap och ½ tsk havssalt. Förvara i tät burk i kylen upp till fem dagar.

 

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 purjolökar, sköljda och grovhackade
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och grovhackade
  • 8 kvistar timjan, endast bladen, grovhackade
  • 15 g färsk ingefära, skalad och finriven
  • 600 g potatis, skalad
  • 1 liter god grönsaksbuljong
  • 200 g färsk spenat,
  • haricots verts, ansade och delade på mitten
  • 2 dl Magisk grön sås
  • Till servering vispad grädde eller naturell kokosyoghurt, hampfrön skivad avokado (valfritt) kallpressad olivolja
  • Gör så här

  • 1. Skär potatisarna i munsbitar, lägg dem i pannan och fräs i ytterligare 10 minuter, eller tills purjolöken mjuknat helt.
  • 2. Tillsätt buljongen, krydda med salt och peppar och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt.
  • 3. Rör ner spenaten i soppan och mixa allt slätt.
  • 4. Haricots verts: Koka upp en liten kastrull med vatten i 2 minuter, eller tills de är al dente. Häll av vattnet och låt bönorna rinna av, vänd dem sedan i en skål med Magisk grön sås.
  • 5. Häll upp soppan i skålar eller muggar, toppa med vispad grädde och hampfrön och stänk över lite olivolja före servering. Vuxentillägg: Toppa soppan med Magska hskivad avokado. Vuxna brukar uppskatta de olika texturer och smaker som toppingen till medan barnen brukar föredra en slät soppa utan några konstigheter.