Grön ärtsoppa med räkor och ägg

Gröna ärtor - alltid i säsong!

Ingredienser

  • 500 g frysta ärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • Rapsolja till stekning
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar
  • 1 citron
  • 200 g skalade räkor
  • 2 ägg
  • Gör så här

  • 1. Till 2-3 personer
  • 2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i rapsolja.
  • 3. Tillsätt de gröna ärtorna, frysta går bra. Spara gärna några till topping.
  • 4. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna.
  • 5. Koka 3-4 minuter och mixa sedan med stavmixer till en slät soppa.
  • 6. Häll i grädden och krydda med salt, peppar och några droppar citron.
  • 7. Koka äggen 7-8 minuter. Skala och dela dem i halvor.
  • 8. Häll upp soppan i skålar och toppa med räkor och ägg.