Ingredienser
300 g gravad lax
1 dl jordgubbar
2 st små skalade primörmorötter
4 st gröna sparris
1 st skalad och finhackad schalottenlök
1 st lime finrivet skal och saft
1 dl crème fraîche
½ msk rapsolja
1 msk honung
1 dl brödkrutonger
Olika sallater och örter – dill, citrontimjan, citronmeliss, limebasilika, gräslök, körvel mm flingsalt och grovmald svartpeppar
Gör så här
1.
Börja med att skära morötter och sparris i önskade bitar och lättkoka dessa i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna.
2.
Skär jordgubbarna i bitar.
3.
Blanda en dressing av limesaft, honung, lök och olja.
4.
ispa crème fraîchen tillsammans med limeskal till en hård kräm.
5.
Skär upp laxen i tunna bitar och lägg ut på fyra tallrikar.
6.
Toppa laxen med morötter, sparris, jordgubbar, kräm, massor av örter och blad, krutonger och avsluta med dressing, salt och peppar.