Godaste sillen till påskbuffén!

Sill med svenska örter

Ingredienser

  • Svanebergasill, 8 portioner
  • 2 förpackningar 5-minuterssill à 420 g
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl lag från sillen
  • ¾ dl Kalles Kaviar
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 20 droppar Worchestershiresås
  • 2 krukor dill, hackad
  • 20 cm purjolök, hackad
  • 1 rödlök, hackad
  • Gör så här

  • 1. Gör så här:
  • 2. Låt sillen rinna av och skär i centimeterstora bitar, spara lag till såsen.
  • 3. Blanda majonnäs med grädde, lag från sillen, Worchestershiresås, kaviar, citronpeppar och socker.
  • 4. Hacka rödlök, dill och purjolök och rör ner i såsen.
  • 5. Lägg ner sillen och låt stå kallt i ett dygn.
  • Basilikasill, 4 portioner

    Ingredienser

  • 1 förpackning 5-minuterssill à 420 g
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • Skal och saft av en lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • Gör så här

  • 1. Gör så här:
  • 2. Ta upp sillen och skär den i centimeterstora bitar.
  • 3. Hacka basilika grovt.
  • 4. Rör ihop crème fraiche och majonnäs, riv ner vitlök och limeskal och pressa i limesaften.
  • 5. Smaka av med salt, vit- och svartpeppar.
  • 6. Lägg ner sillen och basilikan och blanda.
  • 7. Låt allt stå och dra ett dygn innan servering.