Färsk spenatsoppa

majabrand_sa%cc%88songensba%cc%88sta_juni2019_28Spenat är powermat med hög näringstäthet. Det är en bra källa för kalium, magnesium, järn och kalcium, vitaminer och antioxidanter. Soppan är också som en grön kur och perfekt om du vill äta något som är inflammationsdämpande. Det här receptet är till 2–3 portioner.

Foto: Maja Brand

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör + 1 msk olivolja
  • 250 gram färsk spenat
  • 5 dl vatten + 1 tärning grönsaks- eller hönsbuljong
  • salt och peppar
  • 1 dl vispgrädde eller havregrädde
  • Gör så här

  • 1. Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör och olja. tillsätt spenaten och fräs tills bladen sjunker ihop.
  • 2. Späd med buljong. Låt sjuda 3 minuter.
  • 3. Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med salt, peppar
  • 4. Rör till sist ner grädden och hetta upp.