Enkel morotskaka

2-2Såå god lättbakad kaka och sötad med en kanske överbliven banan. Och morötterna ger en härlig sötma också.

Servera till lördagsfrukosten!

Ingredienser

  • 1 morot, 100 gram
  • 2 ägg
  • 1 medelstor banan, gärna väl mogen
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • Lite kanel
  • Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 175° varmluft eller vanlig ugn 200°. Skala och riv moroten fint. Vispa äggen pösigt.
  • 2. Dela bananen i bitar och vispa ner i äggen till en smet.
  • 3. Rör ner morot, jordnötssmör, mjöl, havregryn och bakpulver. Blanda runt.
  • 4. Klä en liten form ca 20 cm med bakplåtspapper och häll i smeten. Pudra över kanel.
  • 5. Grädda kakan ca 25 minuter.