Ingredienser
Grönsaker:
400 g morot
400 g rödbeta
3 msk raps- eller olivolja
1 kruka färsk koriander eller mynta
Linsdal:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 krm kanel
1/2 tsk gurkmeja
1 msk olja
2 dl röda linser
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
Till servering: 2 dl naturell yoghurt som blanda med lite rivet citronskal och 1 krm salt
Gör så här
1.
Grönsaker: Skala och skär morot och rödbeta i rejäla bitar. Lägg dem på en ugnsplåt på bakplåtspapper.
2.
Blanda dem med olja och salt. Stek i ugnen 20–30 minuter, till de är mjuka.
3.
Linsdal: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök och de torra kryddorna i oljan en kastrull.
4.
Skölj linserna och tillsätt dem och buljong och koka 10-15 minuter.
5.
Servera linsröran med rotfrukterna, yoghurtsåsen och gärna ris och en sallad.