Croissanter med jordgubbar

När du vill lyxa till sommarfrukosten kan du bjuda på ljuvliga croissanter med färska jordgubbar. De passar också fint till  eftermiddagsfikat. Mindre sött än bullar, lite protein från osten och massor av nyttigheter från bären.

Ingredienser

  • Fyllning 1
  • 1 ask ricotta, 250 g
  • 1-2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Fyllning 2
  • 150 g färskost, typ Philadelphia
  • 100 g bredbar getost
  • Topping  
  • 1/2 liter jordgubbar, ansade
  • 2 msk balsamicosirap
  • myntablad, grovhackade
  • Gör så här

  • 1. Dela och grilla eller rosta ev croissanterna.   
  • 2. Blanda ricotta, florsocker och vaniljpulver till fyllning 1 eller vispa ihop ingredienserna till fyllning 2.
  • 3. 3. Fördela valfri fyllning på croissanterna.
  • 4. Toppa med skivade eller klyftade bär.
  • 5. Ringla över balsamicosirap. Garnera med mynta.