Ett enkelt och matigt recept för fyra personer, som tar cirka 40 minuter att laga.
Ingredienser
2 svenska äpplen
600 g kotlett, benfri och skivad
2 dl crème fraiche
2 dl äppelcider, helst torr
1 dl matlagningsgrädde
250 g röd eller gul steklök
2 msk smör eller margarin
2 tsk majsstärkelse
150 g sockerärter
Salt och peppar
Gör så här
1.Skala löken. Bryn köttet och löken i matfettet, krydda med salt och peppar. Häll på cidern och koka sakta under lock i 7-8 minuter.
2.Lyft upp kött och lök, lägg det på en tallrik som täcks med folie. Häll matlagningsgrädden i pannan och låt det koka ihop några minuter. Red med majsstärkelse utrört med vatten. Smaka av såsen med salt och peppar.
3.Kärna ur och tärna äpplena. Dela sockerärterna på längden. Lägg kött, lök, äpplen och socker-ärter i såsen och koka upp. Servera med rostade rotfrukter eller potatispuré.