Ingredienser
1 ½ dl olivolja
2 dl rårörsocker
125 gram mörk choklad
3 dl vetemjöl gärna dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
topping:
100 gram vit choklad
100 gram färskost, t ex Arlas
1 tsk citronsaft
1 liten rödbeta
2 msk olja
citronmeliss
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en kakform med kokosflingor, ca 22 cm i diameter.
2.
Häll oljan, rårörsocker och chokladen i bitar i en kastrull. Låt allt smälta ihop på medelvärme.
3.
Rör ihop,mjöl, bakpulver, vanilj och salt.
4.
Vispa äggen lite pösiga och blanda dem med chokladblandningen och mjölet. Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen 40–45 minuter.
5.
Topping: Smält den vita chokladen med medeltemperatur i mikrovågsugnen( så den inte bränns) eller i vattenbad på spisen. Låt svalna något och blanda den med färskosten. Smaka av med lite färskpressad citron.
6.
Skala och skiva en liten rödbeta så tunt som möjligt. Torka av vätska med lite papper och stek skivorna på båda sidor i oljan någon minut. Lägg dem på hushållspapper och strö på lite socker.
7.
Bred chokladkrämen över kakan och dekorera med rödbetschips och citronmelissblad.