Brysselkål med ingefära och honung

Säsongensbästa

Brysselkålen är så god och näringsrik med bland annat C-vitamin, folsyra och fibrer. Pröva den här lite kryddiga och goda rätten.

 

 

Ingredienser

  • 500 gram brysselkål
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 valnötsstor bit färsk ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Gör så här

  • 1. Ansa och halvera brysselkålen. Finhacka chilin och vitlöken och riv ingefäran.
  • 2. Stek kålen i smör och olja 5 minuter, tillsätt vitlök, ingefära, chili och salt och stek ytterligare 3-5 minuter. på svag värme under lock.
  • 3. Häll på vinäger och honung och koka snabbt ihop.