Bryssel- och purjofräs

Ingredienser

  • 400-500 gram brysselkål
  • 1 stor purjolök
  • några blad svartkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk sichuanpeppar eller rivet citronskal
  • saft av 1/2 citron
  • 1 dl russin
  • 1 msk brun farin eller rårörsocker
  • japansk soja eller tamari
  • 2 msk rapsolja eller smör
  • Gör så här

  • 1. Ansa och halvera brysselkålen, snitta och skölj purjon noga och skär den i grova ringar, strimla svartkålen.
  • 2. Stek grönsakerna i olja 5 minuter.
  • 3. Skala och hacka vitlöken, hacka chilin, rör ner dem och stek ytterligare några minuter.
  • 4. Tillsätt sichuanpeppar och/eller rivet skal av 1/2 citron, citronsaft, russin och socker.
  • 5. Smaka av med lite sojasås.
  • 6. Servera med jasminris, svart ris eller det svenska havreriset. En blandad sallad är gott till.