Bönsallad med mandel

Bönsallad som lunch eller förrätt

Den här salladen blir en utmärkt förrätt eller lunch, förstärkt med ett gott bröd.

Ingredienser

  • 400 gram haricots verts eller skärbönor
  • 1 dl sötmandel
  • 1 knippe eller 1 kruka färsk dill
  • 1 rödlök
  • Dressing:
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 4 msk raps-eller olivolja
  • svartpeppar från kvarnen
  • Gör så här

  • 1. Dela bönorna i bitar om de är stora och koka dem i lättsaltat vatten i fem minuter om de är färska, frysta bönor, kortare tid.
  • 2. Strimla mandeln och rosta den i stekpanna, hacka dillen, skala och finhacka rödlöken.
  • 3. Varva allt i en skål. Rör ihop dressingen och häll över. Mal till sist över svartpeppar direkt från kvarnen. Servera med gott bröd.