Blommig potatissallad

Till sex personer

Äntligen är tiden för färskpotatis här. Vi på Säsongens Bästa svängde ihop en supergod potatissallad som passar lika bra till grillningen som till buffén på studenten eller till midsommar.

Blommig potatissallad

Ingredienser

  • 1,2 kilo färskpotatis
  • 1 tunn purjolök
  • 1 stor rödlök
  • 5 kvistar persilja
  • Ett knippe gräslök
  • Ett knippe rädisor
  • 2 solovitlökar
  • 1 paket ärtskott
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes
  • Gör så här

  • 1. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 20 minuter.
  • 2. Dela ner dem i en skål och låt svalna.
  • 3. Hacka purjolök och några kvistar persilja och skiva rödlök och rädisor.
  • 4. Blanda 1 dl olivolja, 2 msk dijonsenap, salt, peppar och 2 rivna solovitlökar till en majonnäsliknande dressing med en stavmixer.
  • 5. Smaka av och häll i mer olja om dressingen är för tjock, den ska lätt kunna blandas ner med potatisen.
  • 6. Blanda ner dressingen och låt potatisen dra åt sig en stund. Tillsätt kryddorna.
  • 7. Blanda sedan ner rödlök, purjolök, rädisor och toppa med ärtskott och eventuellt lite mer kryddor.
  • 8. Avsluta med att dekorera med penséer och/eller pelargoner.