Blomkålssallad med mandel och parmesan

Riven blomkål med parmesanost och mandel blir en god och hälsosam sallad.

Säsongensbästa

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 1 litet blomkålshuvud, ca 500 g
  • 1 schalottenlök
  • 100 g parmesanost
  • 1/2 citron
  • 3 msk olivolja
  • färsk spenat, ca 50 g
  • nymald svartpeppar och salt
  • Gör så här

  • 1. Rosta mandeln runt om i stekpanna eller på plåt i ugnen.
  • 2. Ta bort blasten och riv blomkålen grovt på rivjärn. Skala och finhacka schalottenlöken. Grovriv parmesanosten.
  • 3. Riv citronskalet och pressa ur saften.
  • 4. Blanda blomkål, lök, ost, citron och olja i en salladsskål.
  • 5. Grovstrimla spenaten och blanda ner. Strimla mandlarna och strö över dem. Salta och peppra.