Ingredienser
Blomkålspuré
1 stor blomkål
vatten
1 msk smör
25 g riven prästost
salt och peppar
Rostad blomkål
2 msk smör
2 msk grovhackade valnötter eller mandel
rivet skal av en citron , helst ekologisk
1 liten bunt bredbladig persilja
Gör så här
1.
Halvera blomkålen. Skär den i grova buketter, koka dem i lite vatten med salt. Mixa blomkålen med lite av vattnet till en puré. Rör ner smör och ost. Krydda med salt och peppar.
2.
Dela resten av blomkålen i små buketter. Smält smöret i en kastrull eller stekpanna och stek blomkålen i smöret.
3.
Skölj och slunga persiljan torr.
4.
Tillsätt valnötter eller mandel och rivet citronskal och stek tills blomkålen är gyllene. Krydda med salt och peppar. och vänd ned persilja.
5.
Servera blomkålspurén och de stekta buketterna med ångkokt torsk eller rödspättafiléer. Eller servera som en grönrätt med sockerärter och färskpotatis till.