Blåbärsscones med citron

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 3-4 dl blåbär
  • Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 250°
  • 2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och citronskal. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg. Vänd ner blåbären.
  • 3. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
  • 4. Servera nygräddade med smör och ev ost eller med bredbar färskost.