Biffar på lins- och bovetegroddar

TIPS! Biffarna kan även köras i ugn. Recept och foto: Sproutly.

Vi serverade biffarna med kokt quinoa som blandats med färska groddar och grönsaker. Det är även gott att toppa rätten med lite extra lime och färska groddar!

Alternativ: Om man inte har bovetegroddar kan man byta ut bovete mot ännu mer linsgroddar + 3 msk psylliumfröskal/fiberhusk.

Ingredienser

  • 3 dl groddade linser/gröna ärtor
  • 3 dl groddat bovete
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100g blötlagda cashewnötter (10 min)
  • 200 g riven sötpotatis
  • Rivet skal från 1 lime
  • 1 1/2 msk riven ingefära
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1. Blötlägg cashewnötterna i vatten, låt stå ca 10 minuter.
  • 2. Riv sötpotatisen och pressa ut saften med handen eller genom en sil. (för att inte biffarna ska bli för blöta)
  • 3. Mixa groddat bovete, groddade ärtor/linser, olivolja och vitlök.
  • 4. Häll av vattnet och tillsätt cashewnötterna. Mixa lätt.
  • 5. Tillsätt riven sötpotatis, rivet limeskal, riven ingefära, salt och peppar. Blanda ihop!
  • 6. Forma dina biffar och stek sedan på medelhög värme i 3-4 minuter på varje sida.