Spagetti-pumpa ugnbaka så här!

pumpkin-3759587_1920

Ingredienser

  • 1 spagettipumpa
  • 1/2 dl god olivolja
  • 1–2 dl riven västebottensost
  • Gör så här

  • 1. Sätt ugnen på 200°. Skölj pumpan och dela den på längden.
  • 2. Gröp ut kärnorna. Salta lätt och lägg halvorna upp och ned med skalet upp på en ugnsplåt. Häll en aning vatten i plåten så pass att pumpan inte bränner fast.
  • 3. Tillaga pumpan 30–40 minuter tills köttet är mjukt men fortfarande lite fast.
  • 4. Låt svalna lite och kröp sedan ur köttet genom att dra med en gaffel eller kniv i cirklar med början från mitten. Då får du så mycket spagetti som möjligt.
  • 5. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja och rejält med en god ost. Salta och peppra om du vill.
  • 6. Servera pumpan med en god tomatsås och t ex svarta puylinser så får du en vacker och näringsrik måltid!