Ärtskottspesto

Ärtskottspesto med rödbetsgroddar

Prova vårt uppfriskande recept på ärtskottspesto och toppa med rödbetsgroddar!

Ingredienser

  • 1 tråg ärtskott
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 dl smakrik ost
  • ½ pressad citron
  • Lite chiliflakes
  • 1-2 dl oliv eller rapsolja
  • Rödbetsgroddar
  • Gör så här

  • 1. Rosta solroskärnorna i stekpanna och låt svalna.
  • 2. Riv osten.
  • 3. Mixa ärtskott och solroskärnor.
  • 4. Lägg i den rivna osten, citron och kryddor.
  • 5. Mixa med en stavmixer. Tillsätt lite olja i taget till önskad konsistens.
  • 6. Skall man ha den på bröd, istället för smör, bör den vara tjockare i konsistensen än till exempelvis pasta.
  • 7. Toppa med rödbetsgroddar.