Gör så här
1.
Skala, kärna ur och finhacka äpplena.
2.
Smält 2 msk smör till fyllningen i en stor stekpanna, tillsätt socker, kanel och de finhackade äpplena och låt steka 1-2 minuter tills äpplena mjuknar men inte är genomstekta. Rör om emellanåt. Låt svalna.
3.
Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt ägget.
4.
Mixa havregrynen, tillsätt dem samt nästan allt mjöl, salt, socker och kardemumma. Avsluta med att arbeta in det rumsvarma smöret. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Är den för kladdig, tillsätt lite mer mjö
5.
Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
6.
Dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en korv och dela i 12 bitar. Kavla ut bitarna till en tefatsstor platta.
7.
Lägg ca 2 matskedar äppelfyllning på varje platta och vik upp kanterna. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
8.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.