Omelett med spenat, färska örter och fetaost

p_01_112_sida_031_bild_0001-1

4 portioner

6 ägg

½ dl vatten

flingsalt

2 msk finhackade örter, t.ex. persilja och timjan

2 msk olivolja

Fyllning:

50 g bladspenat

½ citron, finrivet skal och pressad saft

2 msk olivolja

150 g fetaost, i mindre bitar

1 msk finhackad timjan

flingsalt och nymalen svartpeppar

Till servering:

sallad med vinägrett och bröd

Så här gör du:
1.Knäck äggen i en bunke och tillsätt vatten och lite salt. Vispa samman lätt med en gaffel och tillsätt de finhackade örterna.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt omelettsmeten. Rör med en gaffel tills omeletten stannat i kanterna men fortfarande är krämig.
3. Lägg bladspenaten i en bunke. Tillsätt citronskal, citronsaft, olivolja och fetaost. Krydda med timjan samt lite salt och peppar. Blanda och lägg ut över omeletten, vik den dubbel och servera med en god sallad och bröd.

Recept Maria Zihammou

Ingredienser

Gör så här