4 portioner
6 ägg
½ dl vatten
flingsalt
2 msk finhackade örter, t.ex. persilja och timjan
2 msk olivolja
Fyllning:
50 g bladspenat
½ citron, finrivet skal och pressad saft
2 msk olivolja
150 g fetaost, i mindre bitar
1 msk finhackad timjan
flingsalt och nymalen svartpeppar
Till servering:
sallad med vinägrett och bröd
Så här gör du:
1.Knäck äggen i en bunke och tillsätt vatten och lite salt. Vispa samman lätt med en gaffel och tillsätt de finhackade örterna.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt omelettsmeten. Rör med en gaffel tills omeletten stannat i kanterna men fortfarande är krämig.
3. Lägg bladspenaten i en bunke. Tillsätt citronskal, citronsaft, olivolja och fetaost. Krydda med timjan samt lite salt och peppar. Blanda och lägg ut över omeletten, vik den dubbel och servera med en god sallad och bröd.
Recept Maria Zihammou