Rödbetssmoothie

nillaskitchen bjuder på en härlig boost: rödbetssmoothie.

Från nillaskitchen hämtar vi inspiration till en härlig smoothie som ger en härlig boost för kroppen så här i starten innan hösten börjar.

http://nillaskitchen.com

1-2 port

1 medelstor rå rödbeta, skalad och delad i bitar

1 banan delad i bitar

1 1/2–2 dl hallon

en halv liten lime, skalad och urkärnad

ca 2 dl vatten eller kokosvatten. Tillsätt mer om det behövs för konsistensen. För mer mättnad till frukost eller lunch 1 msk proteinpulver eller hampafrön eller 2 msk mandel. Mixa alla ingredienser i en kraftig blender under ett par minuter tills konsistensen är helt slät.

 

Om Gunilla Gunnarsson, nillaskitchen:

Maten jag lagar är baserad på mycket grönsaker och frukt. Ofta blir det vegetariskt och veganskt men jag är inte vegetarian. Jag har för det mesta ekologiska ägg i kylen och när jag köper kyckling och kött så väljer jag ekologiskt eller vilt. Jag undviker gluten, vetestärkelse, mjölkprotein från ko och vitt socker.
– Tror jag att alla måste undvika gluten, mjölk och att alla på planeten måste bli veganer? Nej, det tror jag inte på långa vägar – men jag vet att många kan må många gånger bättre av att utforska sin relation till vetemjöl, vitt socker, processat eller billigt kött och komjölksprodukter. Både planeten, matindustrin och våra kroppar tjänar på att vi gör oss själva mindre beroende av massproduktion och konsumtion av dessa råvaror.