Variera säsongens rotfrukter som både är supernyttiga och snälla mot plånboken i en värmande vinterpaj.
Ingedienser
Pajdeg:
150 g smör
3 dl mjöl (dinkel el vete)
1 msk kallt vatten
1 tsk salt
Fyllning:
1 st morot
1 palsternacka
1 dl hackad purjolök
100 g rotselleri
2 msk hackad dill
200 g fetaost
3 st ägg
3 dl mjölk
Salt och peppar efter smak
Topping:
Dill, hackad, ett par matskedar
Purjolök, hackad, en matsked
Gör så här:
Blanda mjöl, smör och salt till en smulig massa och tillsätt vatten. Arbeta ihop degen och tryck ut den i en smörad pajform.
Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda skalet i 10 minuter i mitten av ugnen.
Skala och hyvla rotfrukterna i tunna skivor eller strimlor. Förväll dem ett par minuter.
Blanda sedan rotfrukter, smulad feta ost och hackad purjolök i pajskalet. (Spara lite purjolök till toppingen vid servering).
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över rotfrukterna. Grädda sedan pajen i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.
Toppa pajen med hackad dill och purjolök och ät den gärna tillsammans med en frisk sallad.