Vinterpaj med säsongsrotfrukter

Vinterpaj med säsongsrotfrukter

Variera säsongens rotfrukter som både är supernyttiga och snälla mot plånboken i en värmande vinterpaj.

Ingedienser

Pajdeg:

150 g smör

3 dl mjöl (dinkel el vete)

1 msk kallt vatten

1 tsk salt

Fyllning:

1 st morot

1 palsternacka

1 dl hackad purjolök

100 g rotselleri

2 msk hackad dill

200 g fetaost

3 st ägg

3 dl mjölk

Salt och peppar efter smak

Topping:

Dill, hackad, ett par matskedar

Purjolök, hackad, en matsked

Gör så här:

Blanda mjöl, smör och salt till en smulig massa och tillsätt vatten. Arbeta ihop degen och tryck ut den i en smörad pajform.

Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda skalet i 10 minuter i mitten av ugnen.

Skala och hyvla rotfrukterna i tunna skivor eller strimlor. Förväll dem ett par minuter.

Blanda sedan rotfrukter, smulad feta ost och hackad purjolök i pajskalet. (Spara lite purjolök till toppingen vid servering).

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över rotfrukterna. Grädda sedan pajen i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.

Toppa pajen med hackad dill och purjolök och ät den gärna tillsammans med en frisk sallad.