Spetskål med brynt smör och hasselnötter
Det här behöver du till fyra portioner:
1 spetskål
1 msk olja
En nypa flingsalt
100 g smör
50 g hasselnötter
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela spetskålen i fyra klyftor och pensla med olja.
Ugnsbaka kålen i ca 20 minuter, lite beroende på hur stor spetskålen är.
Kålen ska vara mjuk och ha fått en fin färg.
Att det blir lite bränt på kålbladen hör till och ger smak.
Bryn smöret på hög värme i en kastrull, vispa så det inte bränns.
När smöret får små bubblor efter några minuter och smöret luktar kolaaktigt är det klart.
Det ska få en brunaktig ton.
Hacka nötterna och rosta dem hastigt på hög värme i en torr stekpanna, se upp så att de inte bränns.
Ta ut kålen och ringla över det brynta smöret och strö över hasselnötterna.