Lek med julstjärnor

lina-arvidsson-fotograf_blomsterfra%cc%88mjandet_julpress2016-10November är tid för mys, pyssel och kanske samlas att äta gott.  Duka fint till gästerna kommer eller bjud in till gemensamt pyssel Ett kan vara blomsterdekorationer. Vår vanliga jul-krukväxt, julstjärnan, som finns redan nu, kan mycket väl användas som snittblomma. Den har lång hållbarhet och går utmärkt att kombinera med andra blommor och växter. Den vanligaste färgen på julstjärnor i Sverige är olika nyanser av rött tätt följt av krämvita toner. Men det finns också ett begränsat utbud av udda roliga färger som till exempel kanel, gammelrosa, aprikos och tvåfärgade sorter. De lite ovanligare färgerna är extra roliga att använda till vackra buketter. Blanda gärna julstjärnor med andra blommor och bladgrönt för ett mer spännande resultat.

När du vill använda julstjärnan som snitt gör så här: Skär av kvistar från julstjärnan. Doppa sedan snittytan i 60 grader varmt vatten ett par sekunder och därefter i kallt vatten. Det stoppar mjölksaften och hindrar den från att sippra ut.

Gör en fin dörrkrans
Skapa en vacker krans av julstjärnor. Julstjärnor tycker inte om kyla och drag så det är inget för ytterdörren eller utomhus, men på en dörr inne i rummet passar en krans av julstjärnor perfekt. Köp en färdig kransform och fyll den med fuktad stickmassa. Fyll sedan kransen med snittade julstjärnor och häng den på en dörr, en vägg eller kanske på en spegel.

Källa: Blomsterfrämjandet

 

img_9821-1

lina-arvidsson-fotograf_blomsterfra%cc%88mjandet_julpress2016-4