Medelhavssallad med havreris

Dags att ta med lunchen ut.Den här salladen har många närproducerade råvaror från Sverige men goda smaksättningar med Medelahvsinspiration som fetaost, citron och timjan. Prova det svenska “riset” gjort på havre. Du kan ersätta det med mathavre, dinkel eller bulgur.

Ingredienser

  • Ca 1,5 dl havreris, Frebaco
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk honung
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2-3 msk färsk timjan
  • 1/2 gurka
  • 2–3 tomater
  • 1-2 salladslökar
  • 100 g fetaost
  • några valnötter
  • Gör så här

  • 1. Koka havreriset enligt förpackningen cirka en kvart.
  • 2. Rör ihop pressad citron med honung, salt, peppar och olivolja och blanda det med havreris, timjan och persilja. Hit kan salladen förberedas och stå i kylen.
  • 3. Tärna gurka och tomat och strimla löken. Blanda dem med havreriset och toppa med fetaost och några valnötter hackade.